Akita Inu

Akita Inu

Akita Inu tillhör den primitiva grupp hundar. Akita Inu har alltid levt i förhållande till människor, men i varierande grad.

Akita Inu är spetshundar. Chow Chow, Alaskan Malamute, Shiba Inu, Siberian Husky och Samoyed är exempel på spetshundar.

Akita Inu är en briljant vakthund. Detta är en typ av vakthund Sharp vakthundar och är avsedda att vara avskräckande och eventuella angrepp.

Akita Inu har använts som kamphund. Hundkampar är ett blod sport där hundar är upp till kamp, ofta med döden. Hundkampar är olagliga i de flesta ställen i världen.

Akita Inu kommer från Japan.

Akita Inu är en av mest långsamma hundraser. Hundar med låg IQ har typiskt utmaningar med inlärning.

Akita Inu skjul väldigt mye. Hundrasen kräver medium med stell av pelsen.

Akita Inu bäst lämpade för erfarna, kan det vara komplicerade att träna. Akita Inu är en känslig hund och det är därför lätt träning. Dessa hundar har medium med energi och överskott jämfört med andra hundraser. Rasen kräver medium fysisk träning.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan främling. Hundarna är mycket aggressiv mot andra hundar. Tendensen att bete sig som ett rovdjur är i den högsta nivån i detta akita inu.

Den skäller relativt liten. Akita Inu trivs inte så bra i värmen. Dessa hundar kan hantera extrem kyla mycket bra. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen. De kan mycket väl vara hemma ensamma om de är vänner till den.

Akita Inu och kennelklubbar: Akita Inu är godtas i databasen til F.C.I.. De placeras i «asiatiska spetsar och närstående raser» (5.5) i grupp «spetsar och raser av urhundstyp». F.C.I. märk för akita inu är 255 och den ble lägt till FCI databas 2001-03-13. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «working». United Kennel Club klassificera rasen som «nordliga raser». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «working».

Hälsoproblem hos akita inu: Tyvärr kan vissa få hälsoproblem. Akita Inu är en renraset hund som kämpa hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en onormal bildandet av höftnivå vävnad som kan orsaka förlamning och smärtsam artrit. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. Progressiv retinal atropi försvagar bilateral degeneration av näthinnan. Det har också en rad andra hälsoproblem bland rasen.

Akita Inu form: Akita Inu är en stor renraset hund. Pojkar är så hög som 66 til 71 cm høy. Flickor är så hög som 61 til 66 cm høy. Pojkar väger 34 til 54 kg tunga. Flickor väger 34 til 50 kg tunga. Akita inu har stora stående öron. Benen är typiskt normalt lång. Akita Inu har en muskelhund byggnad. Halen är kort och svängda. Den har en medium lengde på sin näsa. Pälsen på akita inu är strävhåriga.

Mer information om akita inu: Förväntat ålder för en akita inu är 10 till 12 år. Antalet valpar som är födda är från 3 till 12 valper. Rasen är attraktiv och lätt å upptäcka marknaden. Akita Inu kallas ibland Akita, Japanese Akita. Den engelska smeknamn på akita inu är Akita Inu.

Akita Inu bilder

Akita Inu Akita Inu Akita Inu Akita Inu Akita Inu

Liknande hundraser

Nedan har vi sätt upp några andra hundraser med samma användning som akita inu:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Miniature Pinscher
Miniature Pinscher

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!