Australian cattledog

Australian cattledog

Australian cattledog är en suverän gjeterhund. Till skillnad från herde hundar att skydda besättningen av boskap kommer vallhundar flyttar flockar.

Australian cattledog är en suverän vakthund. Detta är en typ av vakthund Sharp vakthundar och är avsedda att vara avskräckande och eventuella angrepp.

Australian cattledog kommer från Australien.

Australian cattledog är de hundraser med den högsta IQ. Om en sådan rashund inte stimuleras psykiskt, kan det få utmaningar att anpassa sig.

Australian cattledog skjul medium. Den kräver liten stell av pelsen.

Australian cattledog är väldigt lätt att lära och inte knepig att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Australian cattledog är en känslig hund och det är därför lätt träning. Dessa hundar har massor av energi. Rasen kräver gott av fysisk träning.

Hundar kan vara misstänksam och på sin vakt över främlingar. Hundarna är mycket aggressiv mot andra hundar. Dessa hundar är barnvänlig och är utmärkt i barnfamiljer. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt. Hundar av denna rashund har en stark tendens att tygge

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. Detta är mycket lekfull hund. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen.

Klassificering: Australian cattledog är godtas i databasen til FCI. De placeras i «boskapshundar» (1.2) i grupp «vall-, boskaps- och herdehundar». FCI märk för australian cattledog är 287 och den ble lägt till FCI databas 1989-09-15. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasen som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «herding».

Sjukvård hos australian cattledog: Tyvärr kan vissa få svag hälsa. Australian cattledog är en rashund som lidande hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en onormal bildandet av höftnivå vävnad som kan orsaka förlamning och smärtsam artrit. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. PRA är en grupp av genetiska sjukdomar som ofta förekommer på vissa hundraser. I många fall är registrerade med detta dövhet rashund.

Australian cattledog anatomi: Australian cattledog är en medium rashund. Manliga hundar är så hög som 43 til 51 cm høy. Honor är så hög som 43 til 48 cm høy. Manliga hundar väger 14 til 16 kg tunga. Honor väger 14 til 16 kg tunga. Australian cattledog har stora stående öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Australian cattledog har en relativt gemensamma byggnad. Halen är kort och hängande. Den har en medium lengde på sin näsa. Pälsen på australian cattledog är kort.

Mer information om australian cattledog: Förväntat ålder för en australian cattledog är 12 till 15 år. Antalet valpar som är födda är från 1 till 7 valper. Australian cattledog är vanligtvis inte knepig å hitta hund på marknaden. Australian cattledog kallas ibland Queensland Heeler, Blue Heeler, Australian Heeler. Engelska namn på australian cattledog är Australian Cattle Dog.

Australian cattledog bilder

Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog Australian cattledog

Liknande hundraser

Här är några andra hundraser liknande australian cattledog:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Grand danois
Grand danois

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!