Basenji

Basenji

Basenji tillhör den primitiva grupp hundar. Pari hundar är inte detsamma som primitiva hundar (urhundar).

Basenji kommer från Afrika.

Basenji är de mest långsamma hundraser. Krav för mental stimulans är minimal i förhållande till hundraser som är mer smart.

En positiv sak med basenji är att integre skjul. Den kräver liten stell av pelsen.

Basenji bäst lämpade för erfarna, kan det vara problem att träna. Rasen är varken mer eller mindre känslig enn många andra hundraser. Dessa hundar har medium med energi och överskott jämfört med andra hundraser. Rasen kräver mycket av hållbar utbildning.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan icke-familjemedlemmar. Hundarna är mycket aggressiv mot andra hundar. Hundar kan vara bra för äldre barn. Detta djur har sitt rovdjur beteende i intakt.

Dessa hundar skäller mycket liten. Dessa hundar tål kyla integreras så bra. De kan mycket väl vara hemma ensamma om de är vänner till den.

Klassificering: Basenji är godtas i databasen til FCI. De placeras i «hundar av urhundstyp» (5.6) i grupp «spetsar och raser av urhundstyp». FCI id för basenji är 43 och den ble lägt till FCI databas 2000-01-24. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «hound». United Kennel Club klassificera rasen som «vinthundar och paria hundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «hounds».

Sjukvård hos basenji: Tyvärr kan vissa få hälsoproblem. Många har problem med ögonen. Njursjukdom är inte ovanligt. Det har också en rad andra hälsoproblem bland rasen.

Basenji anatomi: Basenji är en medium hundra. Manliga hundar är så hög som 41 til 43 cm høy. Honor är så hög som 38 til 41 cm høy. Manliga hundar väger 10 til 12 kg hos vuxna hundar. Honor väger 9 til 11 kg hos vuxna hundar. Basenji har stora stående öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Basenji har en muskelhund byggd kropp. Halen är kort och svängda. Den har en medium lengde på sin näsa. Pälsen på basenji är kort.

Olika information om basenji: Den beräknade ålder för en basenji är 10 till 12 år. Antalet valpar som är födda är från 4 till 6 valper. Basenji är vanligtvis inte problem å hitta till salu. Hundrasen har även andra namn, såsom Congo Dog. Engelska ras namn på basenji är Basenji.

Basenji bilder

Basenji Basenji Basenji Basenji Basenji Basenji Basenji Basenji

Liknande hundraser

Här är utvalda hundraser viss du gillade basenji:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Bichon Frise
Bichon Frise

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!