Border Collie

Border Collie

Border Collie är en ojämförlig gjeterhund. Till skillnad från herde hundar att skydda besättningen av boskap kommer vallhundar flyttar flockar.

Border Collie kommer från Storbritannien.

Border Collie är en av hundraser med den högsta IQ. Om en sådan renraset hund inte stimuleras psykiskt, kan det få utmaningar att anpassa sig.

Border Collie skjul medium. Hundrasen kräver medium med stell av pelsen.

Border Collie är våldsamt lätt att lära och inte problem att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Border Collie är en våldsamt känslig hund och noggrant planerad träning är ett måste. Dessa hundar har massor av energi. Rasen kräver mycket av hållbar utbildning.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan icke-familjemedlemmar. Tenderar att vara något aggressivt över andra hundar. Hundar är bra med barn. Tendensen att bete sig som ett rovdjur är i den högsta nivån i detta border collie.

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. Detta är mycket lekfull hund. De målar upp temne i närheten av ägare, snarare än att fly med på expeditioner. Hundar av denna renraset hund kan ha svårt att stanna flera timmar ensam hemma.

Border Collie och kennelklubbar: Border Collie är godtas i databasen til F.C.I.. De placeras i «vallhundar» (1.1) i grupp «vall-, boskaps- och herdehundar». F.C.I. id för border collie är 297. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasen som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «herding».

Hälsoproblem hos border collie: Tyvärr kan vissa få hälsoproblem. Border Collie är en renraset hund som har svårt hoftedyslepsi. Hoftedyslepsi är en onormal bildandet av höftnivå vävnad som kan orsaka förlamning och smärtsam artrit. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. Progressiv retinal atropi försvagar bilateral degeneration av näthinnan. Rasen har oroväckande mycket epilepsi. I många fall är registrerade med detta dövhet renraset hund. Det har också en rad andra hälsoproblem bland rasen.

Border Collie form: Border Collie är en medium renraset hund. Pojkar är så hög som 48 til 56 cm høy. Flickor är så hög som 46 til 53 cm høy. Pojkar väger 14 til 20 kg hos vuxna hundar. Flickor väger 12 til 19 kg hos vuxna hundar. Border collie har stora semi-hängande öron. Benen är typiskt normalt lång. Border Collie har en till viss del gemensamma byggd kropp. Halen är kort och hängande. Den har en medium lengde på sin näsa. Pälsen på border collie är långhårig.

Olika information om border collie: Den beräknade ålder för en border collie är 12 till 15 år. Antalet valpar som är födda är från 4 till 8 valper. Rasen är attraktiv och lätt å upptäcka ads.

Border Collie bilder

Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie Border Collie

Liknande hundraser

Nedan har vi sätt upp utvalda hundraser med samma användning som border collie:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Maltese
Maltese

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!