Collie

Collie

Collie är en briljant gjeterhund. Till skillnad från herde hundar att skydda besättningen av boskap kommer vallhundar flyttar flockar.

Collie kommer från Storbritannien.

Collie är en väldigt oppvakt renraset hund. Mental stimulans är ett måste för välfärd.

Collie skjul medium. Hundrasen kräver medium med stell av pelsen.

Collie är en överkänslig hund och det är därför lätt träning. Dessa hundar har medium med energi och överskott jämfört med andra hundraser. Rasen kräver mycket av idrott.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan främling. Som regel vänligt över andra hundar. Dessa hundar är barnvänlig och är utmärkt i barnfamiljer. Dessa hundar har ingen överdriven predatoriske instinkter jämfört med andra hundraser.

De kan skälla, men typiskt bara av medium grad. Kan leva i kallt klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De målar upp temne i närheten av ägare, snarare än att fly med på expeditioner.

Collie och kennelklubbar: American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasen som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «herding».

Hälsoproblem hos collie: Tyvärr kan vissa få hälsoproblem. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. Progressiv retinal atropi försvagar bilateral degeneration av näthinnan. Hudstörningar är gemensamma hos rasen. I många fall är registrerade med detta dövhet renraset hund. Det har också en rad andra hälsoproblem bland rasen.

Collie form: Collie är en stor renraset hund. Pojkar är så hög som 61 til 66 cm høy. Flickor är så hög som 56 til 61 cm høy. Pojkar väger 27 til 34 kg tung när den är full-växt. Flickor väger 23 til 29 kg tung när den är full-växt. Collie har stora semi-hängande öron. Benen är typiskt normalt lång. Collie har en relativt gemensamma anatomi. Halen är kort och hängande. Dessa hundar har en lång näsa. Pälsen på collie är långhårig.

Extra information om collie: Prognoser ålder för en collie är 14 till 16 år. Rasen är attraktiv och lätt å upptäcka på bönder. Collie kallas ibland Rough collie, smooth collie. Den engelska smeknamn på collie är Collie.

Collie bilder

Collie Collie Collie Collie Collie Collie

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Samojedhund
Samojedhund

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!