Lhasa Apso

Lhasa Apso

Lhasa Apso är typiska sällskapshundar.

Lhasa Apso ursprungligen från Tibet.

Lhasa Apso är mellan minst smarta rashundar. En lägre intelligens kräver mindre mental dressyr.

Lhasa Apso skjul normal. Dessa djur kräver mycket pleie av pelsen.

Lhasa Apso är normal omfattande öka. Rasehunden är varken mer eller mindre känslig enn många andra rashundar. Dessa hundar har anspråkslös energi i motsats till andra rashundar. De har en avslappnad och lugn inställning till sina hundeliv. Rasehunden kräver relativt anspråkslös fysisk träning.

Hundar kan vara misstänksam och på sin vakt över främlingar. Som regel vänligt över andra hundar. Hundar är bra med barn. Hundar har inte riktigt uttalad rovdjur instinkter.

De kan skälla, men vanligtvis bara av normal grad. Lhasa Apso trivs inte så bra i värmen. De målar upp temne i närheten av ägare, snarare än att fly med på expeditioner. De kan mycket väl vara hemma ensamma om de är vänner till den. De kan väl bo i en mindre lägenhet.

Godkända kennelklubbar: Lhasa Apso är auktoriserad i gruppering til Fédération Cynologique Internationale. De placeras i «ibetanska raser» (9.5) i grupp «Sällskapshundar». Fédération Cynologique Internationale märk för lhasa apso är 227 och den ble lägt till FCI databas 2004-03-24. American Kennel Club har lagt till rasehunden i grupp «ikke-sportsliga hundar». United Kennel Club klassificera rasehunden som «sällskapshundar». Canadian Kennel Club grupperade rasehunden som «non-sporting».

Hälsa hos lhasa apso: Tyvärr kan inga hundar få betydande hälsoproblem. Hudrelaterte problem är vanliga hos rasehunden. Många har problem med ögonen. Njursjukdom är inte ovanligt.

Rashundens struktur: Lhasa Apso är en hund. Män är så hög som 25 til 28 centimeter høy. Honor är så hög som 23 til 25 centimeter høy. Män kan väga från 6 til 7 kg tunga. Honor är så tung som 5 til 6 kg tunga. Rasehunden har stora hengende öron. Benen är vanligtvis relativt kort. Lhasa Apso har en relativt gemensamma byggnad. Halen är kort och högt bärande. Näsa är relativt kort. Pälsen på lhasa apso är långhårig.

Mer info om rasehunden: Förväntat år att leva för en lhasa apso är 14 till 17 år. Rasehunden är populär och lätt å snoka upp till salu.

Lhasa Apso bilder

Lhasa Apso Lhasa Apso Lhasa Apso Lhasa Apso Lhasa Apso

Närstående rashundar

Listan nedan visar några andra rashundar med samma egenskap som lhasa apso:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Breton
Breton

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!