Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog är en super gjeterhund. Till skillnad från herde hundar att skydda besättningen av boskap kommer vallhundar flyttar flockar.

Shetland Sheepdog var föds upp i Storbritannien.

Shetland Sheepdog är några av de hundraser med den högsta intelligens. Om en sådan hundra inte stimuleras psykiskt, kan det få utmaningar att anpassa sig.

Shetland Sheepdog skjul genomsnittlig. Hundrasen kräver genomsnittlig med stell av pelsen.

Shetland Sheepdog är mycket lätt att lära och inte komplexa att träna. Detta är en bra hund for en oerfaren hundeeier. Shetland Sheepdog är en mycket överkänslig hund och noggrant planerad utbildning och lydnad är nödvändig. Detta är ganska energisk djur och har inga problem att gå den långa och krävande vandringar. Rasen kräver mycket av idrott.

Hundar kan reserveras, försiktiga och på sin vakt ovan utomstående. Som regel vänligt över andra hundar. Dessa hundar är barnvänlig och är utmärkt i barnfamiljer. Dessa hundar har ingen överdriven predatoriske instinkter jämfört med andra hundraser. Hundar av denna hundra har en stark tendens att tygge på alt den kommer over

Dessa hundar är kända för att skälla mycket och högt. Kan leva i kallt klimat. De kan vara , om de uppmanas att göra det. De har inga särskilda behov av att lägga ut på långa resor och vandra långt från familjen.

Klustring: Shetland Sheepdog är medgav i databasen til International Federation of Kennel Klubbar. De placeras i «vallhundar» (1.1) i grupp «vall-, boskaps- och herdehundar». International Federation of Kennel Klubbar ID för shetland sheepdog är 88 och den ble lägt till FCI databas 2009-03-26. American Kennel Club har lagt till rasen i grupp «vallhundar». United Kennel Club klassificera rasen som «vallhundar». Canadian Kennel Club grupperade rasen som «herding».

Hälsa hos shetland sheepdog: Tyvärr kan en betydande del få försvagad hälsa. Den här rasen har ofta en PRA pest. Sådana pest är orsakerna till blindhet. Progressiv Retinal Atropi orsakar progressiv syn. Rasen har oroväckande mycket epilepsi. Hjertefeil och hjärta är en frekvent pest med denna hundra I många fall är registrerade med detta dövhet hundra. Det har också en rad andra hälsoproblem bland rasen.

Shetland Sheepdog utseende: Shetland Sheepdog är en lite högt hundra. Manliga hundar är så hög som 33 til 41 centimeter høy. Tisper är så hög som 33 til 41 centimeter høy. Manliga hundar väger 7 til 9 kg tung när den är full-växt. Tisper är så tung som 7 til 9 kg tung när den är full-växt. Shetland sheepdog har små står upp öron. Benen är vanligtvis normalt lång. Shetland Sheepdog har en lätt anatomi. Halen är kort och hängande. Dessa hundar har en lång näsa. Pälsen på shetland sheepdog är långhårig.

Extra information om shetland sheepdog: Prognoser ålder för en shetland sheepdog är 12 till 15 år. Rasen är populära och lätt å hitta till salu. Andra benämningar på rasen er Sheltie. Namn på shetland sheepdog är Shetland Sheepdog.

Shetland Sheepdog bilder

Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog Shetland Sheepdog

Liknande hundraser

Här kommer du att se en lista hundraser ungefär med shetland sheepdog:

Populära raser
Hitta hundras
Hunderaser

Hitta rätt ras
Använd vår sökfunktion och hitta en hundras som passar dig.

Hund
Sankt bernhardshund
Sankt bernhardshund

hitta hundraser tatuering hundraser valutahandel

Hundraser
Förteckning över raser · Vallhundar · Jakthundar · Sällskapshundar · Slädhundar · Polishund · Spetshundar · Boskapshundar · Varg hybrider · Varg utseende · Kamphund raser · Raser i kallt klimat · Raser i varmt klimat · Lekfulla hundraser · Primitiva raser

Tjäna pengar
1. Aktiehandel
2. Handla bitcoin
3. Social trading
4. Tjäna på internet
5. Tjäna pengar
6. Deltidsarbete
7. Valutahandel
8. Starta webshop

Populära raser
Populära hundraser
Sällsynta rashundar
Dyraste hundraser

Disposition och beteende
Barnvänliga raser
Hund-vänliga raser
Vänlig mot främlingar
Mycket bjeffing
Ylande raser

Raserna efter storlek
Små hundraser
Medium rasehundar
Stora hundraser
Jättestora raser

Hälsa och hundraser
Raser med god hälsa
Raser med hälsoproblem
Allergi fri hund

Rase grupperinger
Fédération Cynologique Int.
American Kennel Club
United Kennel Club
Canadian Kennel Club

Hundar
Hunden
Hybrider
Villa hundar
Varg
Andra djur

Tjäna pengar
Bli rik
Jobb hemifrån
Valutahandel
Pengar och valuta

Copyright © 2018 AllaHundraser.com
Uppfödare, kennel klubbar och hundägare är den bästa källan till information om hundraser. Vår hundrasguide är baserad på information från flera källor och vi tar inte ansvar för misstag. Alltid tala med uppfödare och kennelklubben innan du går till förvärv av en valp eller en viss hundras. Hundar är människans bästa vän!